NL | EN
B.A. van Doorn & Comp
NL | EN

Historie

De eerste vennootschappelijke registratie van B.A. van Doorn & Comp dateert uit 1831. De heer B.A. van Doorn 'kantoorhoudende bezijden het paleis aan de Dam' oefende aldaar het beroep uit van farmaceut. Deze activiteit werd in 1850 verkocht. Sindsdien hield B.A. van Doorn zich bezig met participaties en beleggingen op de beurs van Amsterdam. Het duurde niet lang of vrienden en kennissen sloten zich aan bij deze succesvolle ondernemer die zij ook voor andere vertrouwenszaken raadpleegden. Na zijn overlijden werd de firma bestuurd door de nazaten van B.A. van Doorn.

in 1986 werd het bankbedrijf uit de firma verkocht aan Credit Suisse First Boston. Door de strengere regelgeving en de wens om van de firma B.A. van Doorn een professioneel vermogensbeheerbedrijf te maken, verkocht de heer van Doorn (4e generatie) in 1999 de brokeractiviteiten, waarna de firma zich op haar oorspronkelijke specialiteit het persoonlijk vermogensbeheer ging concentreren.

Vanaf 2004 heeft de firma een sterke groei doorgemaakt. Door haar onafhankelijke opstelling, een gedegen beleggingsbeleid en door de kosten voor haar cliënten laag te houden heeft B.A. van Doorn & Comp zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheerders in Nederland. Het eigendom van de firma is in handen van het management en de familie Van Doorn. Inmiddels bedraagt het belegd vermogen ruim € 1 miljard en werkt de firma voor ruim 300 particulieren en vermogensfondsen.

Begin 2014 is de huisstijl en de website vernieuwd. De oorspronkelijke handtekening van de heer B.A. van Doorn die tot dan toe het handelskenmerk was van de onderneming is vervangen door een logo dat is afgeleid van het Van Doorn familiewapen. Het logo symboliseert het streven om toevertrouwd vermogen te laten groeien. 


Inloggen mijn account


Wachtwoord vergeten